KIÁLLÍTÁSOK, ÉLMÉNYLABOR, FOGLALKOZÁSOK, TUDOMÁNYOS VÁSÁROK

M i kell ahhoz, hogy friss kalácsot reggelizz? Hogyan „készül” a laborban a búza? Milyen élőlények alakítják ki a talajt? Figyeld meg! Próbáld ki! Gondolkodj! Talán Te is kedvet kapsz a tudomány műveléséhez! Két szinten, több teremben, agrár- és természettudományi témák jelennek meg interaktív kiállításainkon. Ha szeretnél részt venni a tudományos nyomozómunkában, ha érdekel, hogyan történnek a tudományos felfedezések, akkor itt a helyed tudományos programjainkon, melyek rendhagyó módon vezetnek be a tudomány világába. Választhatsz az Élménylabor és a Foglalkoztató kínálta lehetőségek közül, vagy részt vehetsz a Jeles napok rendhagyó tudományos bemutatóin is.

SÉTA AZ ANGOLPARKBAN

A Kastélypark egész évben látogatható nyitvatartási időben. Minden évszakban rejt felfedezni valót. A természeti kertben tavasszal a színes virágmező, nyáron a sokféle madárdal, ősszel a lombok színe nyújt változatos látni, hallani és megismerni valót. A nálunk maradó madarak és emlősök izgalmas megfigyelni valót rejtenek télen is. A hólepte park mindenkit elvarázsol. Figyeld programjainkat! Különleges szabadtéri eseményeken, nyári táborainkon, jeles napokon sok élmény vár.

A részleteket itt találod >

CSALÁDI NAPOK

M inden hónap egy hétvégéjén izgalmas kínálattal várjuk a családokat. A játékos, tudományos bemutatók és a tudományról mindenkinek beszélgetések mellett kézműves foglalkozás, a népszokások felelevenítése is szerepel a programjaink között. Akik érdeklődnek a természeti értékek iránt, azoknak szakértők vezetnek sétákat a Kastélyparkban. A Beethoven Emlékmúzeumban zenés programokat és Kastély-Szalon beszélgetéseket kínálunk. A Családoknak szóló ajánlónkban részletesen tájékoztatást adunk a havi programokról.

A részleteket itt találod >