PRÓBÁLD KI, FEDEZD FEL!


A foglalkoztató teremben a Családi hétvégéken várunk minden érdeklődőt. A teremben minden érzékszervedet (akár még az ízlelésedet is) használhatod a játékos megismeréshez. Többféle gyümölcs-zöldség-gabona memóriajátékot, óriás szókirakót és kép-kirakót használhatsz. De játszhatsz társasjátékkal is. Miközben kipróbálod őket, megtanulod, hogy hányféle gabonát termesztünk, hogyan készül a kenyér és milyen talajon nő legjobban a búza, hogyan működik a szélmalom? Megismered, hogy milyen kártevők ellen küzd a növényvédelem és még mikroszkópot is használhatsz.


RENDHAGYÓ AGRO-FOGLALKOZÁSOK CSOPORTOKNAK


E lőre bejelentett óvodás és iskolás csoportok részére tartunk max. 45 perces (a csoport összetételétől függően változhat) foglalkozást agrártudományi és biológia témakörökben szerdától péntekig: 10-11 óráig, 11-12 óráig és 14-15 óráig. Egyszerre min 10, legfeljebb 20 főt tudunk fogadni. Ha nagyobb létszámmal érkeztek, a csoport egyik fele az interaktív kiállításokat tudja megnézni, miközben a másik része részt vesz a foglalkozáson. A belépőjegy ára tartalmazza a kiállításokra való belépés díját is. Válaszd ki, melyik foglalkozás érdekel és mit szeretnél még megnézni nálunk!


  • Foglalkozásaink óvodásoknak, alsósoknak

OVISOKNAK és ALSÓSOKNAK
SZEMezgető - Agroverzum foglalkoztató

Búza, zab, kukorica, rizs, bab, borsó, lencse... Termések, mint ehető és iható élelmiszerek. Mindennap találkozhatunk velük a tányérunkon, a poharunkban, de sok mesében is szerepelnek, Hamupipőkétől az égig érő paszulyon keresztül Borsószem királykisasszonyig. Beszélgetés, játék és ismeretek ezekről az ehető növényekről. Hol teremnek? Kik termelik ezeket? Ehetőek, ihatóak és még mire jók? Hogyan kerülnek a zacskóba, a boltok polcaira?
Ritka a búza konkoly nélkül. „Két szem búza, két szem rozs…” – szólásainkban, közmondásainkban, népdalainkban is gyakran találkozunk velük. Ismerkedjünk meg velük egy olyan helyszínen, ahol igazán sokat tudnak ezekről a növényekről.
A tudományról kicsiknek.
Szóló szőlő, mosolygó alma - Agroverzum foglalkoztató

A foglalkozáson az egészséges táplálkozással ismerkedünk. Enni, inni, de mindegy, hogy mit? Ez a foglalkozás a tejtermékek, a zöldségek, a gyümölcsök, a húsfélék és a víz fogyasztásának fontosságáról szól játékosan, a gyerekek életkorának megfelelően.
Miért együnk sok gyümölcsöt, zöldséget? Mire jók a tejtermékek? Ehető-e a chips? Mitől növünk, mitől hízunk? Finom-e a cukor? Testünkben mennyi víz van?
A foglalkozás végén almát is eszünk, természetesen.
Miből készül a süti? - gasztrolabor - Agroverzum labor

Ezen a foglalkozáson arról tudnak meg a gyerekek nagyon sokat, hogy milyen gabonafélékből készül a keksz vagy a müzli. Együtt el is készítjük a finomságokat.
Színes kísérletek a növények világában - Agroverzum labor

A foglalkozáson résztvevők játékos, szórakoztató kísérletekkel ismerhetik meg az egyik leggyakoribb növényi színanyag, az antocián tulajdonságait, kémhatástól függő színét.
A részleteket keresd itt >