PROGRAMJAINK A CSALÁDI NAPOKON

  • Próbáld ki, fedezd fel! – Játékok a foglalkoztató teremben

Az Agroverzum Tudományos Élményközpont foglalkoztató termébe várunk minden érdeklődőt. A teremben minden érzékszervedet (akár még az ízlelésedet is) használhatod a játékos megismeréshez. Többféle gyümölcs-zöldség-gabona memóriajátékot, óriás szókirakót és kép-kirakót használhatsz. De játszhatsz társasjátékkal is. Miközben kipróbálod őket, megtanulod, hogy hányféle gabonát termesztünk, hogyan készül a kenyér és milyen talajon nő legjobban a búza, hogyan működik a szélmalom? Megismered, hogy milyen kártevők ellen küzd a növényvédelem és még mikroszkópot is használhatsz.

  • Készítsd el Te is! – Agro-játszóház

Kézműves foglalkozásainkon felelevenítjük azokat a népszokásokat, amelyek a mezőgazdasági munkákhoz köthetők. Itt készíthetsz a csuhéból babákat, fonhatsz aratókoszorút vagy szalmából karácsonyi díszeket, miközben megismered egy eltűnőben lévő világ értékeit.

  • Tematikus felfedező parkséták vezetéssel a Kastélyparkban

A Kastélypark minden évszakban rejt felfedezni valót. A természeti kertben tavasszal a színes virágmező, nyáron a sokféle madárdal, ősszel a lombok színe nyújt változatos látni, hallani és megismerni valót. A nálunk maradó madarak és emlősök izgalmas megfigyelni valót rejtenek télen is. A hólepte park mindenkit elvarázsol.
Az angolpark egész évben látogatható, nyitvatartási időben az Agroverzum Tudományos Élményközpont épületén keresztül. Családi Hétvégéken tematikus sétákat szervezünk a Kastélypark rejtett zugaiba szakvezetővel. Az egyórás séta alatt nem szokványos útvonalon fedezhetők fel a park természeti értékei. A vezetés minimum 10 fő, maximum 20 fő részvételével indul.

  • A Családi Napok időpontjai

2019. október 19: A lombszíneződés
2019. november 9.: A Tudomány Napja
2019. december 14.: Advent
2020. március 21.: A Víz Világnapja
2020. április 18.: A Föld Napja
2020. május 16.: A Fény Nemzetközi Napja, a Növények Napja
  • A Családi Hétvégék belépődíjai

A Családi hétvégék programjai 500 Ft/fő kiegészítő jeggyel látogathatók a belépőjegy mellett
A részletes programot itt találod.