E-orr műhely
2021-10-12
Világító kromoszómák
2021-10-13
Show all

Élménylabor foglalkozás

Milyen tulajdonságai vannak a különböző gabonafélék lisztjének és mi készíthető belőlük?

Az Agroverzum Tudományos Élményközpont laborjának bemutatói

A különböző gabonanövények lisztjeinek eltérő beltartalmi összetevői nagymértékben meghatározzák sütőipari felhasználásukat. Az egyes országok eltérő földrajzi, éghajlati adottsága, más-más gabonák termesztésére ideális, így az ott lakó emberek által készített, fogyasztott kenyér- és pékáruféleségek, ill. elkészítésük módja is területenként változó. A foglalkozáson különböző gabonák lisztjeiből készítünk süteményeket, melyeket a foglalkozás végén meg is kóstolunk. E közben az is kiderül, hogy mi a liszt, a korpa, a keményítő, és mi a sikér. így nyerhetünk bepillantást a kenyérkészítés rendkívül összetett és tanulságos világába.

vissza a programhoz>>