E-orr műhely
2021-10-12Világító kromoszómák
2021-10-13
Milyen tulajdonságai vannak a különböző gabonafélék lisztjének és mi készíthető belőlük?
Az Agroverzum Tudományos Élményközpont laborjának bemutatói
A különböző gabonanövények lisztjeinek eltérő beltartalmi összetevői nagymértékben meghatározzák sütőipari felhasználásukat.
Az egyes országok eltérő földrajzi, éghajlati adottsága, más-más gabonák termesztésére ideális, így az ott lakó emberek által készített, fogyasztott kenyér- és pékáruféleségek, ill. elkészítésük módja is területenként változó.
A foglalkozáson különböző gabonák lisztjeiből készítünk süteményeket, melyeket a foglalkozás végén meg is kóstolunk. E közben az is kiderül, hogy mi a liszt, a korpa, a keményítő, és mi a sikér. így nyerhetünk bepillantást a kenyérkészítés rendkívül összetett és tanulságos világába.
vissza a programhoz>>